Profil čísla
16|2020
Tvar_16_2020-1_page-0001

Ti, kteří se zajímají o vývoj kauzy kolem Tvárnice, nechť sledují číslo tištěné, případně diskuse ve vláknách našeho Facebooku.

Vážení a milí čtenáři Tvaru,

protože se věci vyvinuly jinak, než kdo očekával, usoudili jsme, že bude korektní, když editorial na webu nevyvěsíme.

Ti, kteří se zajímají o vývoj kauzy kolem Tvárnice, nechť sledují číslo tištěné, případně diskuse ve vláknách našeho Facebooku.

V příštím čísle vneseme do případu trochu světla, i díky Petru Onuferovi, jemuž se za celý incident omlouváme.

redakce Tvaru

AB
Rozbalit Sbalit editorial Adama Borziče

To hlavní

  • Dragulova
    Rozhovor s Evou Dragulovou

    Všechny cesty vedou do Neapole

    Ptá se Simona Martínková-Racková

    Intenzita je v Neapoli ve všem, i v lásce a ve smrti. Na ulici vidíš hádající se milence, vedle toho rychle jedoucí šik motorek, a když jdeš v noci historickým centrem, může se stát i to, že tě za rohem někdo přepadne.

    Rozhovory – Rozhovor
    Z čísla 16/2020
  • V systému, kde se trh stal centrální kategorií dominující ekonomickému myšlení a jednání, se stávají činnosti uskutečňované mimo něj, nevytvářející zisk měřitelný penězi, a tudíž nepřispívající k akumulaci kapitálu, automaticky druhořadými.

    Drobná publicistika – Komentář
    Z čísla 16/2020
  • Jak řekl už kdosi chytřejší přede mnou, literární ceny jsou jen hra – vždyť literatura není soutěž s měřitelnými výkony, není to sport ani závodění. A ačkoli se hry mají hrát s vážností ve smyslu přistoupení na pravidla a jistého plného pohroužení se do nich, nemají samy sebe brát smrtelně vážně a nemá v nich být urážek a osobní dotčenosti

    Drobná publicistika – Slovo
    Z čísla 16/2020
  • Nad knihou
    Annie LowreyováDejte lidem peníze

    Jen vrak vynášený na pobřeží příbojem revolucí?

    Reflektuje Svatava Antošová

    Co by tedy nastalo, kdyby se NZP podařilo v celých USA zavést? Na bohaté by to žádný vliv nemělo, předesílá Lowreyová, ale vliv na rodiny žijící v bídě by byl zcela zásadní.

    Recenze a reflexe – Recenze
    Z čísla 16/2020
  • Lukáš Senft

    Co ví dlaně

    Zdálo se, že chybějící stránky návodů jsou uschované v knihách: dvířka spojte šroubem a poté aplikujte stoickou amor fati, lásku k osudu, protože ty díly stejně nebudou pasovat, ale život bez zklamání je ochuzeným životem.

    Drobná publicistika – Sloupek
    Z čísla 16/2020
  • 16_SA_ROZHOVOR-Rosa-foto
    Rozhovor s Luisem Othonielem Rosou

    Stát se duhou

    Ptá se Martina Bařinová
    Rozhovory – Rozhovor
    Z čísla 16/2020
  • Luis Othoniel Rosa, Colectivo Animal

    Kocour ve víru

    Unrra si zhluboka zívne, zamyslíme se a prohodíme směrem ke kamerám: Těch 34 let, co je tady Zvíře, co jsme Zvířetem, znamená novou biologickou genezi přesahující rozměr této planety, celý galaktický ekosystém i veškerá slova a všechny jejich významy, přátelství se skálou a tu barvu, co se podobá fialové…

    Beletrie – Próza
    Z čísla 16/2020
  • To je ale otázka
    Tereza Matějčková

    Hřejivost lajků

    A tak mě napadá: Co když je Facebook tak úspěšný ne proto, že jsme zmetci, kteří chtějí jízlivými komentáři ubližovat druhým, ale z očí do očí to neriskují? Co když nás Facebook přitahuje spíše proto, že druhé rádi „lajkujeme“, ale tváří v tvář cítíme rozpaky?

    Drobná publicistika – Slovo
    Z čísla 16/2020
  • Krisztina Tóthová

    Pšt! Dopis Evropě

    Pro lásku boží, tohle že by byla Evropa? A opravdu se domníváme, že srdce naší planety bije právě tady, u nás? A vůbec, zkusme se teď ztišit, alespoň na chvilku: bije ještě vůbec? Uf, to se mi ulevilo. Ještě ho slyším. A vy?

    Drobná publicistika – Slovo
    Z čísla 16/2020

Další texty

Chviličku.
Načítá se.