Čtení
Praha – Kampus Hybernská
Robert Janda, Jan Sojka, Irena Velichová a další

HYB4 Čítárna: Z literárních luhů a hájů: Plzeňský kraj

V Kampusu Hybernská pokračuje program „literárních luhů a hájů“; tentokrát sem zavítají autoři a autorka z jihozápadu Čech. Přijďte si poslechnout Roberta Jandu, Jana Sojku a Irenu Velichovou!

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Robert Janda

    (1966, Plzeň), básník, jeho tvorba vychází z experimentální poezie ve spojení slova, hlasu a zvuku. Publikoval v časopisech Iniciály, Tvar, Souvislosti, Pandora, Literární noviny, Psí víno... Jeho tvorba je zastoupena ...
    Profil

Souvisí

  • Emil Juliš
    Anketa s Robertem Jandou, Milanem Šedivým, Pavlem Rejchrtem, Alenou Zemančíkovou, Renatou Bulvovou, Václavem Vokolkem, Janem Šulcem, Olgou Stehlíkovou a Martinem Davidem

    … aby jako fénix zvítězil slovem

    Ptá se Svatava Antošová

    Ačkoliv vyvřeliny slov v tvorbě básníka Emila Juliše jsou úzce spjaty s místopisem vulkanických hor Českého středohoří, stojí jeho poezie široce rozkročena nad celým výsostným územím české literatury. (Robert Janda)

    Rozhovory – Anketa
    Z čísla 17/2020
  • 18_VN_Kniha_v_tisku_Janda_ilustrace1
    Kniha v tisku
    Robert Janda

    Bohorovné horory

    I prázdnota těhotná vlastním je pojmem. Němou do ran sype sůl jak do krmelce (nic-aby-něco-přece-znamenalo) – na čekanou. Hou – hou!

    Beletrie – Próza
    Z čísla 18/2019
  • Zatímco surrealismus operuje především v rovině nevědomí a náhody, Vysoká hra se neomezuje pouze na tuto polohu, ale využívá všech dostupných prostředků k tomu, aby uchopila prožívanou skutečnost jako celek všemi smysly, které zahrnují jak vědomou racionální práci s myšlenkovou složkou, tak i tu mimosmyslovou.

    Esejistika – Studie
    Z čísla 21/2017