Čtení
Olomouc – Kratochvíle
Atrin Matuštík, Klára Goldstein

ATRIN MATUŠTÍK / KINO PEKLO / autorské čtení

Autorské čtení mladé nadějné básnické generace v Kratochvíli.

Atrin Matuštík (1992) žije a tvoří v Praze. Je autorem sbírky Bildungsroman (2018) a benefičního e-booku Naše řeč (2022).

KINO PEKLO (14. 12. 1993) se věnuje poezii, hudbě a performance. Často spolupracuje s dalšími tvůrci v rámci různých uměleckých projektů. Sólově působí pod jménem Kino Peklo, v rámci připravované pandemické trilogie vydala album kino.peklo a Nový líto. S Richardem L. Kramárem připravuje básnickou knihu Borderline, koncipovanou jako sérii milostných dopisů během pandemie. Její texty byly přeloženy do několika evropských jazyků, je též zařazena do ročenky Nejlepší české básně (2018). Dosud vydala básnické sbírce Před setřením (2016, Dauphin), Osa (2018, Adolescent) a Black screen (2020, Adolescent). Příležitostně pracuje jako knižní editorka.
Večer moderuje básnířka Klára Goldstein.
Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Atrin Matuštík

    (1992) je autorem sbírky Bildungsroman (Dauphin, 2018) a e-booku Naše řeč (Adolescent, 2022). Spolu s Alešem Kauerem editoval antologii Toto je môj coming out (Adolescent, 2023).
    Profil
  • Klára Goldstein

    (1988, Valašské Meziříčí) Po studiu na konzervatoři vystudovala bohemistiku na FF UP v Olomouci, zaměřuje se na meziválečnou českou poezii a zejména (nejen v doktorandském studiu) na osobnost a poezii Pabla Nerudy a její recepci ...
    Profil

Souvisí