Čtení, Diskuse
Praha – Městská knihovna v Praze
Radek Fridrich, Josef Straka, Vojtěch Vacek

Autorské čtení Radka Fridricha

Autorské čtení a diskuse s básníkem a překladatelem Radkem Fridrichem, kterým provedou dramaturgové Domu čtení Josef Straka a Vojtěch Vacek.

Básník a překladatel Radek Fridrich patři k nejoceňovanějším autorům básnické střední generace, dokladem toho je například ocenění Magnesia Litera za poezii v roce 2012. Autor bude číst ze svých posledních knih i nových textů. Řeč bude také o překladech jeho knih v zahraničí, především ve Francii a Německu. Večerem provází dramaturgové Domu čtení Josef Straka a Vojtěch Vacek.
 Setkání s Radkem Fridrichem můžete sledovat na YouTube kanálu knihovny.
Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Josef Straka

    (1972), básník a prozaik, organizátor literárního života. Je autor dvou básnických sbírek a… jiné časy (G Tisk, Liberec) a Proč. (edice Tvary, TVAR, Praha), které vydal v devadesátých letech, a čtyř ...
    Profil
  • Radek Fridrich

    (1968, Děčín) básník, výtvarný autodidakt, překladatel, recenzent. Vystudoval češtinu a němčinu na Pedagogické fakultě UJEP v Ústí nad Labem, působí jako učitel. V roce 2008 vydal své překlady v knize Modroret: Z pověstí ...
    Profil
  • Vojtěch Vacek

    (1993, Praha) pracuje jako knihovník a herní scenárista. Je jedním z organizátorů mezinárodního festivalu Den poezie a koordinátorem organizace World Poetry Movement pro Českou republiku. Básně a bajky publikoval v literárních časopisech, novinách a antologiích. Jeho ...
    Profil

Souvisí

  • DSC00042

    Skoro všude prázdné ulice. Někde světla, jinde jdoucí postava. Město je v tomto několikaměsíčním šeru jen tušené. Jako by nebylo, ale je. Poslední hospoda, spíše bar, který ještě svítí.

    Beletrie – Próza
    revue Ravt 16/2020
  • Robert Wudy, Petr Borkovec, Vojtěch Vacek

    Bajky

    První známý autor bajek Ezop byl otrok, což je pozoruhodná okolnost, když uvážíme, o kolik méně než zvíře otrok byl.

    Beletrie – Poezie
    Z čísla 13/2019
  • Josef Straka

    Peltaštat

    Vykřikujeme cosi, nebo jen vyjekneme v možném vzdoru nebo touze se k čemusi přiklonit nebo naopak naznačit odstup nebo odklon.

    Beletrie – Próza
    revue Ravt 9/2019
  • Magnesia Litera
    Božena Správcová, Tomáš Gabriel, Lenka Kuhar Daňhelová, Radek Fridrich, Michal Jareš

    Vyjádření porotců k nominacím na cenu za poezii (pro rok 2018)

    Nevešlo se také několik sbírek autorů již poměrně uznávaných a nepochybně talentovaných, kteří však podle mého mínění svůj mistrovský kus teprve napíšou. Napíšou ho, až si odloží, uvolní si ruce. Možná jim překáží příliš masivní selfie-tyč, možná jen úzkostné sebekontrolovací zrcátko.
    (Božena Správcová)

    Drobná publicistika – Slovo
    Z čísla 8/2019