Čtení, Křest
Ondřej Cikán, Adam Borzič, Ondřej Hložek

Živě ve Fra

Tři křty, tři autorská čtení.

Česko-rakouský básník a překladatel Ondřej Cikán (1985) představí svou první českou sbírku Nejsladší potrava – Pořádné básně, básník Ondřej Hložek (1986) sbírku Trautes Heim – Na vratkých nohou, která vychází rovnou dvojjazyčně s německým překladem Ondřeje Cikána, a básník Adam Borzič (1971) sbírku Dějiny nitě – Proti démonům, která vychází také dvojjazyčně s německým překladem Martiny Lisy.

Chviličku.
Načítá se.
  • Adam Borzič

    (1978) je básník, esejista, terapeut, šéfredaktor literárního obtýdeníku Tvar. Spoluzaložil básnickou skupinu Fantasía, s níž vydal společnou knihu Fantasía (Dauphin, 2008). Dále publikoval básnické sbírky Rozevírání (Dauphin, 2011), Počasí v Evropě (Malvern, ...
    Profil
  • Ondřej Hložek

    Narodil se v roce 1986, žije a pracuje v Opavě. Vydal řadu básnických knih, naposledy Slezský nonstop (nakl. Klenov, 2022). Uveden v ročenkách Nejlepší české básně 2017 a 2018. Překládán. Jazykově. ...
    Profil

Souvisí

  • kol. autorůSto básní: svět staré japonské poezie

    Básně nejen o luně a rozkvetlé višni

    Reflektuje Adam Borzič

    Navíc se láska v japonském básnictví zrcadlí v koloběhu ročních dob, takže se přírodní a milostné motivy přirozeně proplétají jako těla na lůžku.

    Recenze a reflexe – Recenze
    Z čísla 15/2020
  • Thomas Stearns EliotKřesťan – kritik – básník

    Staronové setkání s velikánem

    Reflektuje Adam Borzič

    Eliotovo promýšlení tradice v literárním i společenském kontextu je impozantní, i když dílčí momenty nás mohou zarážet, včetně náznaku antisemitismu (ten se vyskytuje i v jeho poezii, Eliot ovšem nikdy nedospěl k fašismu jako jeho přítel Pound).

    Recenze a reflexe – Dvakrát
    Z čísla 13/2020
  • Rozhovor s Michalem Tallem

    Vesmír vnímam predovšetkým ako hlas

    Ptá se Adam Borzič

    Po všetkých apokalyptických a pesimistických vyjadreniach v tomto rozhovore to bude znieť možno prekvapivo, ale: som optimista. O apokalypse píšem odjakživa: obe moje doteraz vydané knihy končia básnickým obrazom apokalypsy, tretia sa po apokalypse odohráva dokonca celá. Napriek tomu som skôr apokalyptický romantik.

    Rozhovory – Rozhovor
    Z čísla 11/2020