Čtení, Diskuse, Křest
Praha – Knihovna Václava Havla
Magdaléna Platzová, Apolena Rychlíková, Anna Huliciusová, Martin Fischer, Petr Placák

Magdaléna Platzová: Máme holý ruce

Uvedení knihy.

Spisovatelka Magdaléna Platzová představí svoji novou knihu Máme holý ruce (o událostech roku 1989) a uvede debatu na téma: historie se neopakuje.

Za co bojujeme v roce 2020 a nakolik jsou naše strategie účinné? V čem je možné poučit se z historie? A lze vůbec historickou zkušenost předat?

O těchto a dalších aktuálních otázkách budou debatovat společensky angažovaní hosté: Apolena Rychlíková, dokumentaristka a redaktorka webu A2larm, Anna Huliciusová, středoškolská pedagožka a vedoucí semináře Globální rizika, Martin Fischer, aktivista hnutí Univerzity za klima, a spisovatel a novinář Petr Placák, šéfredaktor revue Babylon.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Magdaléna Platzová

    (Praha, 1972) spisovatelka a publicistka, autorka knih pro děti a divadelních her. Po maturitě v roce 1990 obdržela stipendium a odjela studovat do Velké Británie a USA, poté vystudovala filosofii na UK. Během studií byla ...
    Profil
  • Petr Placák

    (Praha, 1964) historik, spisovatel, publicista. Před listopadem 1989, kdy pracoval jako uklízeč, topič, čerpač nebo lesní dělník, publikoval v samizdatu či exilových časopisech. V 90. letech vystudoval historii na FF UK. Působil ...
    Profil

Souvisí