Praha – Kampus Hybernská
Tomáš Gavenčiak, Jan Kulveit, Jan Romportl

HYB4 Čítárna: Debata o knize Nad propastí

Nad propastí je nejnovějším přírůstkem do edice Crossover, která vychází v nakladatelství Argo. Oxfordský výzkumník Toby Ord v této knize vysvětluje, jakým existenčním rizikům lidstvo čelí a proč je jejich zmírnění jednou z nejdůležitějších morálních otázek naší doby. Jedná se o vědecké pojednání, v němž se empatie snoubí s racionalitou. V Čítárně Kampusu Hybernská proběhne debata o knize s českými odborníky, kteří se existenčními riziky zabývají, pracují v oblasti jejich mitigace nebo o nich zvyšují povědomí.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Čtení, Diskuse
    Praha – Kampus Hybernská
    Jitka Hanušová, Viola Somogyi, Lucie Ingrová

    HYB4 Čítárna: Odcizení, identita, příroda: večer se sámskou literaturou

    Skandinávský dům ve spolupráci s Čítárnou HYB4 pořádá literární večer věnovaný románu Odcizení (česky 2022, Kniha Zlín, přel. Petra Hesová) švédské autorky se sámskými kořeny Ann-Helén Laestadius. Moderátorka Jitka Hanušová si bude o knize a širším kontextu povídat s překladatelkou Petrou Hesovou a redaktorkou Violou Somogyi. Debatu doplní čtení ukázek v podání herečky Lucie Ingrové.

  • Čtení, Diskuse, Přednáška
    Praha – Kampus Hybernská
    Věry Horváth Duždová, Iveta Kokyová, Stáňa Miková a další

    HYB4 Čítárna: Literární program na Evropském dni jazyků

    Evropský den jazyků v Kampusu Hybernská, který se uskuteční 30. září 2022, má jako své zastřešující téma utlačované jazyky. Kromě oficiálního celodenního programu, který zahrnuje jazykové minikurzy, workshopy, přednášky anebo „speak-dating“, se tak můžete těšit i na autorská čtení vybraných autorek, mezi nimi například Věry Horváth Duždové, Ivety Kokyové či Stáni Mikové.

  • Čtení, Diskuse
    Praha – Kampus Hybernská
    Nicol Hochholczerová, Jakub Pavlovský

    HYB4 Čítárna: Slovenský literární večer – Nicol Hochholczerová

    Slovenský institut a Book’s Calling Club pokračuje v celoročním cyklu prezentace současné původní slovenské literární tvorby. Hostem pátého večera bude Nicol Hochholczerová, finalistka Anasoft litera 2022 a autorka knihy Táto izba sa nedá zjesť, v níž popisuje zneužívání dívky ze strany staršího učitele na základní škole. Moderuje Jakub Pavlovský.

  • Čtení, Diskuse, Křest, Performance
    Praha – Kampus Hybernská
    Matěj Lipavský, Silvie Mitlenerová, Maria Tomlinson, Anna Šašková, Eva Marková, Richard L. Kramár

    HYB4 Čítárna: Zeměkrev. Menstruace v literatuře

    Uvedení čísla 5/2022 měsíčníku pro světovou literaturu Plav s titulem Zeměkrev, které se věnuje tématu menstruace. Varietní večer s kabaretními výstupy, rozhovory s překladatelkami a odbornicemi, červené víno, jahody a tematické obrazy. Účast přislíbili: Matěj Lipavský, Silvie Mitlenerová, Maria Tomlinson, Anna Šašková, zvukové těleso ÚDK a další. Večerem provede odpovědná redaktorka čísla Eva Marková a kabaretiér Richard L. Kramár.