Čtení, Diskuse, Křest
Praha – Kampus Hybernská

HYB4 Čítárna: Projekt Sinopsis – Vzestup a pád jedné družby

Autorské čtení a debata k právě vydané knize Vzestup a pád jedné družby: Pět let česko-čínských vztahů v souvislostech.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Čtení, Diskuse, Křest, Performance
    Praha – Kampus Hybernská
    Matěj Lipavský, Silvie Mitlenerová, Maria Tomlinson, Anna Šašková, Eva Marková, Richard L. Kramár

    HYB4 Čítárna: Zeměkrev. Menstruace v literatuře

    Uvedení čísla 5/2022 měsíčníku pro světovou literaturu Plav s titulem Zeměkrev, které se věnuje tématu menstruace. Varietní večer s kabaretními výstupy, rozhovory s překladatelkami a odbornicemi, červené víno, jahody a tematické obrazy. Účast přislíbili: Matěj Lipavský, Silvie Mitlenerová, Maria Tomlinson, Anna Šašková, zvukové těleso ÚDK a další. Večerem provede odpovědná redaktorka čísla Eva Marková a kabaretiér Richard L. Kramár.

  • Čtení, Diskuse, Křest
    Praha – Kampus Hybernská
    Kateřina Čapková, Věra Koubová, Vilma Iggersová

    HYB4 Čítárna: Sto let jedné židovské rodiny na českém venkově

    Kniha Sto let jedné židovské rodiny na českém venkově přináší trojici unikátních egodokumentů. Knihu vydanou nakladatelstvím Karolinum představí její editorka Kateřina Čapková, ukázky přečte Věra Koubová. Během večera posluchače přes Zoom pozdraví paní Vilma Iggersová, která na jaře oslavila 101. narozeniny.

  • Čtení, Diskuse, Koncert
    Praha – Kampus Hybernská
    Elle Peterka, Alexandr Pech, Matěj Mrštný, Martin Trdla

    HYB4 Čítárna: Nouvelle 3: básnířky a básníci

    Revue Prostor srdečně zve na letos již třetí večer básníků a básnířek. Těšit se návštěvníci mohou na autorské čtení, nová seznámení, hudbu, diskuzi a objevování nejen společných zájmů, ale i rozdílů uváděných tvůrkyň a tvůrců (mladé) literární scény! Představí se: Elle Peterka, Alexandr Pech, Matěj Mrštný a Martin Trdla.

  • Čtení, Performance
    Praha – Kampus Hybernská
    Ondřej Trhoň a další

    HYB4 Čítárna: Polyamorie, smrt, třída i konec světa

    Večer Prostoru on-line: mezi poezií, teorií, radikální kritikou a současným románem. Literární událost na hraně žánrů, kterou pořádá on-line sekce literárně-kulturní revue Prostor. Autorská čtení, performativní přednášky i živý zvukový doprovod vám představí nejsoučasnější českou i zahraniční literaturu. Kurátoruje Ondřej Trhoň.

  • Čtení, Diskuse
    Praha – Kampus Hybernská
    Jurij Andruchovyč, Dmitrij Kapitelman, Sonya Koshkina, Tetiana Okopná, Alena Wagnerová, Juliana Sokolová, Klára Vlasáková, Petra Hůlová, Iveta Kokyová, Pavel Kosatík, Eva Klíčová, Jan Škrob, Pavel Novotný, Tereza Semotamová, Tim Postovit, Anatol Svahilec, Klára Smolíková, Anna Beata Háblová, Ondřej Buddeus a další

    Sjezd spisovatelů 2022: Mluvme spolu

    V polovině září proběhne v pražském Kampusu Hybernská Sjezd spisovatelů pořádaný Asociací spisovatelů. Jedná se o druhý oborový sjezd v polistopadové historii. Mottem „Mluvme spolu“ chtějí spisovatelky a spisovatelé vyzvat k dialogu nejen mezi literáty. Hosty Sjezdu budou významné české i zahraniční autorky a autoři, literární teoretikové, historikové i zástupkyně a zástupci kulturních organizací a médií.