Čtení, Festival, Sympozium
Mnichovo Hradiště – Zámek Mnichovo Hradiště
Marie Šťastná, Sabrina Karasová, Monica Mollicone, Renata Bulvová, Pavel Zdražil, Jan Kment, Pavel Pavlík a další

Mnichovo Hradiště 2020

8. ročník tvůrčího setkání.

Všechna představovaná díla vznikla v době uvolnění, kdy se naše smysly mohly nadechnout a příroda vydechnout.

Program:

V pátek v 18.00 začneme představením sochy Rodové vejce z dílny Ivany Pernicové a debatou o tom, co pro nás znamená naše „rodové vejce“. Janick Čech, mladý nadějný klavírista žijící v Mnichově, zahraje poté Po zarostlém chodníčku Leoše Janáčka a jeho bratr Filip Čech představí své zbraně a čarovné hůlky, které tvořil v době, kdy bojoval se svou leností a koronavirem.

V průběhu netradiční večeře Silvie Mollicone, která může zabránit šíření viru obzvlášť v komunitním prostředí, si poslechneme čtení Jana Kmenta z chystané knihy o dospívání a básně z cyklu A bělmo jako svatozář Pavla Pavlíka, který se při tom doprovodí na kytaru.

V sobotu v 10.00 zahájíme šicí dílnou básnířky Marie Šťastné a její výstavou haiku psanou v nouzovém stavu. V průběhu šití malých přátel, tzv. pišišvorů, si poslechneme čtení básníků Aleše Hoznauera a Martina Vávry, prozaika Miroslava Paulíčka a Druhý dech fejetonisty Járy SaBoo Ludvíka.

Od 15.00 se potkáme na výstavě obrazů a kreseb Interpretace ženství Jasmin Ringer a s instalací a projekcí Moniky Mollicone  Monen Moonen: Průřez mozkem může být i obtěžující.

Od 17.00 přečte básník Pavel Zdražil své básnické vhledy do vesmíru a Lukáš Trejbal své básně z cyklu Polňačkou ke kostelu za doprovodu kytaristy Honzy Rýdla. Mimo jiné zazní Rýdlova skladba z uvolněné doby ve floydovském duchu.

Od 20.00 nás čeká ochutnávka vín a lihovin z bylin a ovoce, které za korovši nasbíral a vydestiloval swingový klavírista Miloš Kysilka. Mikuláš DJ v oděvu z přesýpacích otazníků jakožto budoucí svědomí této vši se představí s tušením, které upřesní na místě a vyzve k němu i další umělce v doprovodu poeticko-zvukového uskupení Děti Errorovy,tedy s Radimem Vinduškou zvaným Houbou.

V neděli v 10.00 si poslechneme přednášku Barbory Kmentové o pranajamě a k tomu si zacvičíme. Potom se s Hankou Čechovou pustíme do programování životní spokojenosti.

Od 14.00 zůstaneme v hladinách theta, což je hladina, kdy běží mozek i v noci. V tomto stavu vznikly povídky Sabriny Karasové Mezi dnem a snem, které si poslechneme. Následují individuálně domluvené masáže s Lenkou Studenou a hlasové lázně Renaty Bulvové.

Pořádá Literární a kulturní klub 8. Vstupné symbolické 88,-Kč na každý den. Kontakt ZDE.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Marie Šťastná

    (1981, Valašské Meziříčí) vystudovala dějiny umění a kulturní dějiny na Ostravské univerzitě. V současné době žije v Praze a živí se výrobou šperků a oděvů. Knižně vydala sbírky básní Jarním ...
    Profil
  • Pavel Zdražil

    (1965), básník a prozaik. Dětství prožil v Nymburce, kde vystudoval gymnázium, pak vystřídal různá zaměstnání a brigády (učitel, topič, noční hlídač, uklízeč, prodejce knih, restaurátor), v současné době se věnuje ...
    Profil
  • Renata Bulvová

    (1966), básnířka, prozaička a organizátorka literárních akcí. Vyrůstala v Chomutově a v příhraniční vesnici Kalek na pomezí Česka a Saska, nyní žije v Praze. Na Konzervatoři Jaroslava Ježka vystudovala herectví ...
    Profil

Souvisí