Čtení
Praha – Knihovna Václava Havla
Atilla Sirbik, Darek Foks, Jana Bodnárová, Kamil Bouška

Literární hlasy střední Evropy

“Vítr venku rozezpíval ulici: / jak divně tam teď zní lidský hlas, / jako by mutoval, jako by se zbláznily šťávy v těle, / šedý prach se z nich zvedá, / …”

Setkání se současnými autory z visegrádských zemí – s prozaikem Attilou Sirbikem (Maďarsko), prozaikem a básníkem Darkem Foksem (Polsko), básníkem Kamilem Bouškou (ČR) a prozaičkou a nakladatelkou Janou Bodnárovou (Slovensko) – moderuje Tereza Semotamová.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Jana Bodnárová

    (1950, Jakubovany) je významná slovenská prozaička, básnířka, dramatička a multimediální umělkyně. Po dokončení studia pracovala jako památkářka v Prešově, mezi lety 1999-2009 byla vydavatelkou časopisu BAUM. Žije v Košicích. Je ...
    Profil
  • Kamil Bouška

    (1979) publikoval ve skupinovém sborníku Fantasía (Dauphin, 2008). Samostatným debutem je sbírka Oheň po slavnosti (Fra, 2011), za kterou byl nominován na cenu Magnesia Litera v kategoriích poezie a objev roku. V roce ...
    Profil

Souvisí

  • Pak se otevřou dveře a dovnitř vběhne skupina předškolních dětí. Vyměňte se! Vyměňte se! Ty a ty, já a ty, já a já, Vyměňte se! Nedokážu to domyslet.

    Beletrie – Poezie
    Z čísla 21/2016
  • Mária FerenčuhováImunita

    Až na krev

    Reflektuje Kamil Bouška

    Člověk v básních Ferenčuhové se ocitá na pokraji smrti a nejistého zmrtvýchvstání.

    Recenze a reflexe – Recenze
    Z čísla 2/2017