Křest
Praha – Café AdAstra
Petra Třešňáková, Petr Třešňák, Martin Reiner, Alena Kunová, Bára Janečková

Petra a Petr Třešňákovi: Zvuky probuzení

Křest.

Manželé Třešňákovi vyprávějí v knize, kterou vydalo nakladatelství Druhé město, příběh o výchově své dcery Dorotky, postižené autismem ve spojení s mentální retardací. Není primárně svědectvím o autismu, ale o tom, jak se vyrovnat s narozením takového dítěte a kde v extrémně náročné životní situaci hledat rovnováhu. Dorotčini rodiče citlivě a otevřeně líčí vnitřní proměnu, kterou jim roky nepřetržité péče přinesly, a zachycují jak kouzelné momenty života s atypickým dítětem, tak i děsivá dramata dívčina neklidu a sebepoškozování. Text, v němž se prolíná perspektiva otce a matky, střídá vyprávění o každodenních situacích s psychologickou a spirituální reflexí.

O knize promluví nakladatel Martin Reiner a Alena Kunová z Rané péče Diakonie. Diskusi s autory povede Bára Janečková z Českého institutu Biosyntézy.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Slunce
    Kateřina Rudčenková, Kamil Bouška, Petr Borkovec, Michal Maršálek, Sylvie Richterová, Petr Král, Miroslav Fišmeister, Martin Reiner, Jan Vozka, Miloslav Topinka, Emil Hakl, Michal Šanda, Jakub Řehák, Albert S. Welig

    Slunce v obrazech současných českých básníků

    Skrz chodby nemocnice se vinula nádherná vůně / Lékaři usínali a pak se probouzeli / Poháněla nás výměna tělesných šťáv u čerpací stanice / Později jsme sestoupili borovicovým lesem až / k průzračnému jezeru

    Beletrie – Poezie
    Z čísla 1/2018
  • Rád bych se zúčastnil té diskuse (anketa „Chcete mě?“, Tvar č. 18) a není to ani v nejmenším z nějaké potřeby se hájit. Mám ale pocit, že jsem se fenoménu, který se tu probírá, věnoval dost důkladně na to, abych si pár věcí ujasnil.

    Esejistika – Úvaha
    Z čísla 20/2015