Čtení, Křest
Praha – Božská lahvice
Michal Jareš, Robert Janda

Zdeněk Barborka: Hommage

Křest.

Nakladatelství dybbuk srdečně zve na uvedení knihy básníka, prozaika a libretisty Zdeňka Barborky Hommage. Jedná se o první obsáhlý výbor z jeho literární tvorby, který obsahuje veškerou shromážděnou poezii z pozůstalosti a několik experimentálních próz.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Michal Jareš

    (1973), literární historik, publicista, editor a básník, vědecký pracovník Ústavu pro českou literaturu Akademie věd České republiky. Literární reflexe uveřejňuje nejčastěji v časopisech Česká literatura a Tvar.
    Profil
  • Robert Janda

    (1966, Plzeň), básník, jeho tvorba vychází z experimentální poezie ve spojení slova, hlasu a zvuku. Publikoval v časopisech Iniciály, Tvar, Souvislosti, Pandora, Literární noviny, Psí víno... Jeho tvorba je zastoupena ...
    Profil

Souvisí

  • Zatímco surrealismus operuje především v rovině nevědomí a náhody, Vysoká hra se neomezuje pouze na tuto polohu, ale využívá všech dostupných prostředků k tomu, aby uchopila prožívanou skutečnost jako celek všemi smysly, které zahrnují jak vědomou racionální práci s myšlenkovou složkou, tak i tu mimosmyslovou.

    Esejistika – Studie
    Z čísla 21/2017
  • Celkem nedávno jsem od jednoho nejmenovaného slovenského autora slyšel, že slovenská poezie je v současnosti lepší než slovenská próza – a že je v mnohem lepší než poezie česká.

    Esejistika – Esej
    Z čísla 2/2017
  • Ten, který proměnil poezii v básnické vtělení

    On, Jean Arthur Nicolas Rimbaud, o kterém se povedou řeči až do konce světa, který se nikdy neomrzí ve věčných sférách poezie, ten, který jednou provždy povýšil pouhé básnické umění na skutečný fyzický stav bořící všechny možné hranice…

    Esejistika – Esej
    Z čísla 13/2016