Podrobný program:

Pátek 13. 10.

19.00

Jela jsem jinou cestou. Vernisáž fotografky Romany Ryšavé.

20.00

Hudba slova je hlas. Jak rozezpívat recepty, japonské haiku či básně současných básníků. V provedení vokální skupiny Kulturní vložky.

Sobota 14. 10.

10.00

Nad povídkou Francise Scotta Fitzgeralda. Dílna s básníkem a spisovatelem Viktorem Špačkem. Kolektivní zamyšlení nad mistrovským literárním dílem. Popovídání si nad smyslem a formou textu. Seznámení se s tím, jakým způsobem lidé texty čtou, čeho si v nich všímají a na základě čeho je interpretují.

14.00

Inspirace je to, co do sebe pustíme, a umění je to, co se mění tak dlouho, až se to umění. Kreativní dílna s výtvarnicí Erikou Čičmanovou. Umění se zastavit. V lese, ve městě, v klášteře. Vnímání, zkoumání a zpracování hmoty.

17.00

Jak neztratit srdce, vnímavost k celku, nyní, když je to tak důležité. Debata o intuici, improvizaci, duchovním přesahu, paradoxu, přírodě, transformaci, inspiraci, odevzdání a a synchronicitě. Moderuje básník a editor sborníku Cesty proměny – Nálada doby Pavel Zdražil.

21.00

S netopýry ve vikýři aneb kde končí Bach a začíná Varga. Psychedelický večer s Mikim DiskJockeyem.

Neděle 15. 10.

9.30

Jedině ten, kdo nepřestává hledat poklady, tuší, jak hluboko bývá zakopána naděje. Výlet po Mnichově Hradišti s hledači a básníky Lenkou Studenou a Zbyňkem Ludvíkem Gordonem. Začátek cesty u kostela sv. Jakuba.

11.00

Pes nese ruku. Vizuální dílo performerky Moniky Mollicone.

11.30

Život a dílo. Performance výtvarníka Jiřího Jandy. Následuje debata o životě a díle.

15.00

Nořit se do významu slov je jako kopat v hlíně. Čím hlouběji jdeš, tím toho více nalezneš. Autorské čtení a ukázky děl autorů a debata nad jejich díly. Ivana Myšková (próza) Vrátislav Kadlec (próza) Pavel Pavlík z Pacova (poezie) Josef Straka (poezie v próze) Marie Šťastná (poezie), Mária Uhrinová (poezie) Moderuje Renata Bulvová.

17.00

Večeře pěti smyslů. Společná večeře všech zúčastněných ve stylu výtvarnice a designérky Radky Kalabisové.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Josef Straka

    (1972), básník a prozaik, organizátor literárního života. Je autor dvou básnických sbírek a… jiné časy (G Tisk, Liberec) a Proč. (edice Tvary, TVAR, Praha), které vydal v devadesátých letech, a čtyř ...
    Profil
  • Marie Šťastná

    (1981, Valašské Meziříčí) vystudovala dějiny umění a kulturní dějiny na Ostravské univerzitě. V současné době žije v Praze a živí se výrobou šperků a oděvů. Knižně vydala sbírky básní Jarním ...
    Profil
  • Pavel Zdražil

    (1965), básník a prozaik. Dětství prožil v Nymburce, kde vystudoval gymnázium, pak vystřídal různá zaměstnání a brigády (učitel, topič, noční hlídač, uklízeč, prodejce knih, restaurátor), v současné době se věnuje ...
    Profil
  • Renata Bulvová

    (1966), básnířka, prozaička a organizátorka literárních akcí. Vyrůstala v Chomutově a v příhraniční vesnici Kalek na pomezí Česka a Saska, nyní žije v Praze. Na Konzervatoři Jaroslava Ježka vystudovala herectví ...
    Profil

Souvisí

  • Cizí země
    Josef Straka

    Cizí země

    Ta minulost, kterou nám stále kdosi nosí domů, s nějakými letáky a propagačními materiály na novou kampaň.

    Beletrie – Próza
    23. 3. 2017
  • Josef Straka

    Cizí země

    Proud nepříznivých myšlenek na jednu žlutou budovu v době přelomů, toho celého tranzitivního období, jak se tomu dnes říká.

    Beletrie – Próza
    Z čísla 6/2017
  • Marie Šťastná

    Nemám název

    ve vašem případě bude jistě / všechno v pořádku

    Beletrie – Poezie
    revue Ravt 3/2017
  • Jitka Hanušová

    Drobná publicistika – Odlesk
    revue Ravt 3/2017