Čtení
Praha – Knihovna Václava Havla
Alžběta Růžková, Jaroslav Hutka, Václav Koubek

Večer věnovaný Pavlu Růžkovi

Nakladatelství dybbuk a Knihovna Václava Havla zvou na večer věnovaný Pavlu Růžkovi, který se v knihovně odehraje 30. 11. od 19 hodin.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Čtení, Diskuse
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Ondřej Lipár, Rob Mackenzie, Niall O’Gallagher, Alycia Pirmohamed, Olga Stehlíková, Alexandra Büchler

    Poezie dnes: proč ji psát, číst, překládat?

    Beseda a autorské čtení šesti českých a skotských básníků, kteří se v rámci projektu Czech Scottish Poetry Connections po roce schůzek na internetu, kdy diskutovali o své tvorbě a vzájemně ji překládali, setkávají tváří v tvář a zamýšlejí se nad zdánlivě jednoduchými otázkami o roli poezie – osobní, společenské a politické. Besedují a čtou Jitka Bret-Srbová, Ondřej Lipár, Rob Mackenzie, Niall O’Gallagher, Alycia Pirmohamed a Olina Stehlíková. Moderuje Alexandra Büchler.

  • Čtení
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Jiří Padevět, Miroslav Balaštík, Patrik Banga, Vladimír Vokál, Jáchym Topol

    Patrik Banga: Skutečná cesta ven

    Skutečná cesta ven je reálný příběh novináře Patrika Bangy, který popisuje, jak se dostal z romské čtvrti až mezi novináře předních českých médií. Knihu uvedou Jiří Padevět – spisovatel, kmotr knihy, Miroslav Balaštík – publicista, šéfredaktor vydavatelství HOST a Patrik Banga. Moderuje Vladimír Vokál, moderátor pořadu Rozstřel, iDnes.cz. Zahraje Trio Romano, world music. Večer zahájí Jáchym Topol.

  • Čtení
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Jan Němec, Petr Vizina

    Jan Němec: Liliputin

    Jan Němec, spisovatel a šéfredaktor literárního měsíčníku Host, představí svou novou povídkovou knihu Liliputin. Kniha obsahuje pět povídek – dvě západní, dvě ukrajinské a jednu ruskou. Všechny jsou o válce, nicméně není vždy jasné, kdo je vlastně nepřítel. Moderuje novinář Petr Vizina.

  • Diskuse
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Evžen Boček, Jan Novák, Jan Němec, Václav Cílek, Pavel Kosatík, Dalibor Balšínek, František Šmehlík, Eva Grestenbergerová, Tomáš Jurkovič, Petr Onufer, Martina Mašínová

    Setkání autorů Velkého knižního čtvrtku

    Knihovna Václava Havla zve na setkání a autogramiádu autorů 22. pokračování Velkého knižního čtvrtku.

  • Diskuse
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Radka Denemarková, Eva Profousová

    Překlad rozšiřuje obzory

    Mezinárodně oceňovaná spisovatelka Radka Denemarková a renomovaná německá překladatelka Eva Profousová budou u příležitosti Mezinárodního dne překladu diskutovat o důležitosti literárního překladu.