Křest
Praha – Knihovna Václava Havla
Michael Romancov

Křest N: Námořní slepota

Přehlížený význam moří pro rozvoj obchodu a moci. Známý politický geograf Michael Romancov osvětluje i méně zřejmé spojitosti mezi námořními dějinami a ekonomickými souvislostmi současného světa ve své knize Námořní slepota, kterou pokřtí v Knihovně Václava Havla již 17. května.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Čtení, Koncert
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Patrik Linhart, Alexej Sevruk, Radim Kopáč

    Patrik Linhart: Jazyk ve lví tlamě

    V Knihovně Václava Havla se v pondělí 2. května představí Patrik Linhart se svou knihou Jazyk ve lví tlamě. Pořadem provede Alexej Sevruk. Autora uvede Radim Kopáč, editor knihy. Hudba zajistí Sklad by Walda (severočeský punk / alternativa), ze záznamu pak Kozak System (punkrock, Ukrajina)

  • Čtení
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Klára Goldstein, Marka Míková, Alexandr Mitrofanov, Zuzana Říhová, Pavel Mandys

    Magnesia Litera IV

    Autorská čtení spisovatelů nominovaných v letošním ročníku knižních cen Magnesia Litera IV.: Klára Goldstein: Falkenfrau (Moleskine Litera za poezii); Marka Míková: Kabát a kabelka (Litera za knihu pro děti a mládež); Alexandr Mitrofanov: Mrazík s pendrekem v ruce (Aktuálně.cz Litera za publicistiku); Zuzana Říhová: Cestou špendlíků nebo jehel (Palmknihy Litera za prózu).
    Pořádá spolek Litera, uvádí Pavel Mandys.

  • Diskuse, Křest
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Filip Titlbach, Zora Hesová, Michal Pitoňák, Vítek Svoboda, Linda Bartošová

    Křest N: Byli jsme tu vždycky

    Třináct výjimečně důvěrných a otevřených rozhovorů o queer současnosti přináší nová kniha Byli jsme tu vždycky. Queer lidé se po celém světě stávají předmětem kulturních válek a politických bojů. Redaktor Deníku N a autor podcastu Studio N Filip Titlbach jim poskytl příležitost promluvit o svých životech i nesnázích, kterým musí čelit.