Diskuse, Křest
Praha – Knihovna Václava Havla
Filip Titlbach, Zora Hesová, Michal Pitoňák, Vítek Svoboda, Linda Bartošová

Křest N: Byli jsme tu vždycky

Třináct výjimečně důvěrných a otevřených rozhovorů o queer současnosti přináší nová kniha Byli jsme tu vždycky. Queer lidé se po celém světě stávají předmětem kulturních válek a politických bojů. Redaktor Deníku N a autor podcastu Studio N Filip Titlbach jim poskytl příležitost promluvit o svých životech i nesnázích, kterým musí čelit.

Večer zahájí debata o pozici LGBTQ+ lidí v Česku a o postoji veřejnosti ke queer lidem i v kontextu proměny domácí politické scény. Dotkne se i situace queer lidí na Ukrajině a v Rusku. Hosty debaty společně s autorem křtěné knihy Filipem Titlbachem budou Zora Hesová, vědecká pracovnice Centra globálních studií ve Filosofickém ústavu AV ČR, a Michal Pitoňák, výzkumný a vývojový pracovník Národního ústavu duševního zdraví. Moderovat ji bude redaktor Deníku N Vítek Svoboda.
Následně knihu Byli jsme tu vždycky pokřtí Linda Bartošová, reportérka a moderátorka České televize.
Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Tzv. Islámský stát (IS) se za pouhý rok stal žijícím mýtem. Je to odnož al-Káidy, projev islamistického extremismu, totalitární organizace a apokalyptický stroj, ale i hierarchicky organizovaná mafie, nový sunnitský stát na Blízkém východě a též antikoloniální hnutí a náboženská utopie. Sotva by jej šlo charakterizovat skrze obsah jeho radikální ideologie, jelikož ona sama je součástí strategie násilné skupiny, vycházející z civilizační krize Blízkého východu posledního desetiletí. Asi nejlépe jej charakterizují jeho paradoxy.

    Esejistika – Esej
    Z čísla 14/2015
  • Čtení
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Nela Bártová, Stanislav Biler, Simona Bohatá, Tereza Říčanová, Pavel Mandys

    Magnesia Litera I

    Autorská čtení spisovatelů nominovaných v letošním ročníku knižních cen Magnesia Litera.

  • Čtení, Diskuse
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Jean-Michel Guenassia, Bianca Bellová, Karin Lednická, Barbora Englischová, Dalibor Vácha, Petr Michálek, Ester Stará, Milan Starý, Petr Vizina

    Setkání s autory Velkého knižního čtvrtku

    Své knihy jarního 21. pokračování Velkého knižního čtvrtku uvedou osobně spisovatelé Jean-Michel Guenassia, Bianca Bellová, Karin Lednická, Barbora Englischová, Ondřej Hübl, Dalibor Vácha, Petr Michálek, Ester a Milan Staří. Autoři David Attenborough, Michio Kaku, Naomi Woodová a Neil Gaiman budou představeni svými překladateli nebo redaktory. Streamovaným pořadem provází Petr Vizina.