Čtení, Křest
Praha – Bar Podtvrzí
Tim Postovit

Tim Postovit: Motýlí pavilon | křest

Po debutové Magistrále uvádí Tim Postovit sbírku Motýlí pavilon.

Tim Postovit (1996, Kyjev) v roce 2019 debutoval básnickou sbírkou Magistrála (Pointa, 2019), verše z ní byly zastoupeny v ročence Nejlepší české básně 2019. Překládá z ruštiny. Účinkuje v rámci platformy Slam poetry CZ. V roce 2019 získal sdílený titul mistra ČR v duo slamu. Publikoval v periodicích Vogue, Revolver Revue, Tvar a dalších. V roce 2021 vydal sbírku básní Motýlí pavilon (Host, 2021). Je členem Asociace spisovatelů.
„Kniha má několik částí a v jejich názvech je úplně všechno: Pravidla, Staré město, Cesta, Motýlí pavilon. Čili vlastní vidění a vlastní rukopis; nonšalantně promletá a vstřebaná básnická praxe minulých dekád; jasná vývojová dynamika, akční proměnlivost a pohyb subjektu napříč textem; a konečně fantazijní ráje, kaskády suverénně kolážovaných obrazů.“ (Radim Kopáč, Týdeník Rozhlas 4/2022)
Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Tim Postovit

    (1996) narodil se v Kyjevě, útlé dětství prožil v severním Samaří, vyrůstal v Českém středohoří. Básně psal nejdříve v mateřské ruštině, od šestnácti let píše česky. Studuje ruskou filologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. ...
    Profil

Souvisí