Diskuse, Koncert
Praha – Knihovna Václava Havla
Bára Zmeková a další

On-line hudební večer: Bára Zmeková

V Knihovně Václava Havla vystoupí skladatelka a multiinstrumentalistka Bára Zmeková během online večera, kterým provede Hana Slívová.

Skladatelka a multiinstrumentalistka pohybující se ve svých písních s autorskými českými texty mezi jazzem, folkem, klasickou hudbou a jemnou elektronikou. Křehkost a naléhavost odlehčuje humorem a nadhledem a klavírní hru střídá se syntezátory či kytarou.
Své první album Ještě kousek natočila s producentem Ondřejem Ježkem a vydala v roce 2013 za podpory Full Moon magazínu. Druhé album LUNAVES vyšlo 2019 pod hlavičkou labelu Tranzistor a sklidilo velký ohlas ze strany odborné veřejnosti i posluchačů. Objevilo se na předních příčkách výročních hitparád Radia 1 či radia Proglas nebo mezi zásadními hudebními počiny v magazínu Headliner či Musicserver.cz.
Bára se v roce 2019 stala vítězkou mezinárodní hudební přehlídky Czech Music Crossroads a získala dvě nominace na cenu Anděl v hlavních kategoriích – objev roku a sólová interpretka.
Večerem provází Hana Slívová, editorka pořadu Vizitka, ČRo Vltava.
Akce proběhne online na tomto odkazu.
Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Bára Zmeková

    Skladatelka, zpěvačka a klavíristka pohybující se mezi jazzem, folkem, klasickou hudbou a jemnou elektronikou. Své první album Ještě kousek natočila s producentem Ondřejem Ježkem a vydala v říjnu 2013. Druhé ...
    Profil

Souvisí