Čtení, Diskuse
Brno – Moravská zemská knihovna
Milan Uhde

Mariina volba

Další pořad z cyklu Oči Brna.

Dramatik Milan Uhde osobně představí brněnskému publiku dosud neinscenovanou hru Mariina volba aneb Cesta nocí. Jde o rýmovaný příběh ve stylu starých barokních divadelních kusů. Marii na rozdíl od biblické verze předvede anděl ve snu celý její život a pak se teprve zeptá, zda chce syna. Mariinu kladnou odpověď vyvolal zážitek současného světa se všemi jeho rozpory a konflikty a hra ji vzývá jako výraz naší dnešní křehké naděje.

Moravská zemská knihovna v Brně připravuje již třetím rokem pro své čtenáře pravidelný cyklus Oči Brna. Jeho návštěvníci se mohou vždy na celý měsíc přenést do světa viděného očima výrazné osobnosti, spojené svým životem a dílem s městem Brnem. Každý měsíc jeden pohled, jedno originální dílo, jeden nevšední životní příběh v textech i obrazech a v řadě zajímavých doprovodných akcí.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Milan Uhde

    (1936, Brno), spisovatel, dramatik, scenárista a politik, absolvent brněnské filosofické fakulty, oboru čeština-ruština, v letech 1958–1970 redaktor literárního měsíčníku Host do domu, od roku 1972 oficiálně jako autor zakázán až ...
    Profil

Souvisí