Diskuse
Praha – Dům čtení
Lukáš Vavrečka, Václav Kahuda, Vít Janota

Večer Asociace spisovatelů

Diskuzní večer Asociace spisovatelů a jejich hostů o tom, čím je tento profesní spolek českých spisovatelů, jaká je náplň činnosti Asociace, o nově vzniklém Literárním centru a čím žije současná česká literatura. A vůbec potřebují čeští spisovatelé asociaci? Veřejné setkání Asociace spisovatelů se čtenáři s možností zeptat se na vše, co vás zajímá ohledně současné české literatury. Přijďte diskutovat se známými českými spisovateli!

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Václav Kahuda

    (1965, Praha)   vlastním jménem Petr Kratochvíl, básník a prozaik neopakovatelného stylu. V 80. letech pracoval coby štukatér, poté jako noční hlídač, strojník, hrobník aj. Poprvé publikoval v samizdatu (tzv. Branickém almanachu), kde ...
    Profil
  • Vít Janota

    (1970, Praha) vystudoval fyziku na Matematicko-fyzikální fakultě UK, vystřídal různá zaměstnání, nyní pracuje jako programátor. Je ženatý a má dvě děti. Vydal básnické sbírky K ránu proti nebi (Dauphin, 2002), Fasování košťat (Dauphin, 2004), Praha zničená ...
    Profil

Souvisí

  • Vít JanotaVíkend v jakémsi Švýcarsku

    Viděls to všechno, a ještě se ptáš?

    Reflektuje Simona Martínková-Racková

    Celou sbírku jako by prostupovala ztráta smyslu, nebo spíš jeho nenacházení v tom všem každodenním přešlapávání a jen iluzivním „dění“, které spíš jen mechanicky vyplňuje, než skutečně naplňuje naše životy.

    Recenze a reflexe – Dvakrát
    Z čísla 6/2017
  • Vít JanotaVíkend v jakémsi Švýcarsku

    Přelet přes zatvrzelé moře

    Reflektuje Jan Štolba

    Exaktní, tříbivý pohled – a dobrodružná nátura: básník je připraven na Cokoli.

    Recenze a reflexe – Dvakrát
    Z čísla 6/2017
  • …Vše nyní pokrývá hluboká džungle a kde stromy ustoupily slaniskám, tam porosty mangrove ukrývají milosrdnou smrt armády dutých, ocelových brouků – larvy, z nichž dávno vyhnil všechen obsah a jeho odkaz v podobě olejnatých duhových skvrn vydává předvěký puch, když bubliny rakevních plynů se proderou nánosy bahna a protrhnou škraloup ropných skvrn uprostřed močálů.

    Beletrie – Próza
    revue Ravt 5/2016
  • Václav Kahuda

    Bytost

    Androidi se mlčky loučí; zelený a rudý se vracejí ke svým kmenům.

    Beletrie – Próza
    Z čísla 17/2016