Čtení
Semjon Chanin, Tomáš Glanc

Semjon Chanin v Praze

Autorský večer lotyššského básníka.

Jeden z nejvýraznějších tvůrců ruské poezie v Rize a spoluzakladatel skupiny Orbita představí svou tvorbu. Večer v češtině a ruštině, uvádí a moderuje Tomáš Glanc.
Rižská skupina ruských básníků Orbita slaví v posledních letech nemalé úspěchy nejen v originále, ale i v anglických a německých překladech a vystupuje s performancemi v různých koutech světa. Její spoluzakladatel Semjon Chanin představí mj. svoji trojrozměrnou poezii; přiváží do Prahy baltský pohled na evropskou poezii, kultivovaný zkušeností několikajazyčné kultury.

Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Anketa s Petrem Bílekem, Stanislavem Komárkem, Evou Klíčovou, Tomášem Glancem, Zuzanou Uhdí, Alexejem Sevrukem, Vladimírem Petkevičem, Irenou Douskovou, Roman Kandou, Sylvou Ficovou, Karlí Koubou a Martinem C. Putnou

    O politické korektnosti

    Ptá se Svatava Antošová

    Politická korektnost (z angl. political correctness) je charakterizována jako úsilí odstranit z jazyka pojmy, jejichž konotace mohou být vnímány coby urážlivé nebo mohou posilovat utlačovatele v jejich nadřazených a diskriminujících postojích. Její používání má však i své odpůrce, podle kterých je ohrožením svobody slova a skrytou cenzurou. Zajímalo nás, jaký názor na ni mají ti, kteří s jazykem denně pracují.

    Rozhovory – Anketa
    Z čísla 5/2016