Čtení, Koncert
Praha – Studio Paměť
Kamil Princ, Miroslav Sosoi, Pražská pakárenská

Vzpomínky na smrt

Literární večer.

Multižánrový prostor Studio Paměť rozšiřuje své dosavadní aktivity na poli divadla, hudby a výstavních projektů o literární čtení. Každý poslední čtvrtek v měsíci bude věnován jednomu tématu, jež naplní čtení dvou autorů proložené tematickým hudebním vystoupením. Studio Paměť tak rozšíří pražskou mapu míst, kde lze živě literaturu slyšet. Rozpětí témat zahrne erotično a vášeň v literatuře, punkový a DIY přístup k tvorbě, motivy dekadentní a surrealistické, dotkne se rovněž stále živé angažovanosti i těch autorů, kteří ve svém díle přesahují české hranice. Součástí večerů bude rovněž hudební vystoupení interpreta či kapely, kteří tematicky zapadají do programu toho kterého večera. 

Dekadence není jen Krchovský! Ve Studiu Paměť můžete objevit nevídaně živý hrob, v němž se daří dekadentním tónům literatury. Temnou nocí vás provedou Miroslav Sosoi, Kamil Princ a kapela Pražská pakárenská.

Miroslav Sosoi je básník, spisovatel a textař. Jeho tvorba se vyznačuje ojedinělou surovostí a dekadentním naturalismem. Je autorem sbírek Těla (2011), Cruor Bestia (2012) a Pokání (2013).

Kamil Princ je básník a hudebník. V jeho tvorbě je zjevný příklon k archaičnosti. Je autorem sbírky Sonáta pro rezavou harfu (2011) a stojí též za Almanachem neodekadence (2012).

Kapela Pražská pakárenská sestává ze dvou hudebníků hrající na elektrickou a akustickou kytaru a občas také na klarinet. Koncertují v duchu klasických československých písničkářů.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Kamil Princ

    (1987) se narodil v Žatci a nyní žije v Praze. Vystudoval obor Jazyková a literární kultura na Univerzitě Hradec Králové. Věnuje se komponování hudby, textování, hře na hudební nástroje a ...
    Profil

Souvisí