Čtení, Křest, Performance
Praha – Knihovna Václava Havla
Barbora Purmová, Daniela Grohová, Petr Jediný Novotný, Ester Krumbachová

Uvedení knihy 5 a půl scénáře Ester Krumbachové

Uvedení knihy 5 a půl scénáře Ester Krumbachové se uskuteční již 15. listopadu v Knihovně Václava Havla.

Publikace 5 a půl scénáře Ester Krumbachové představuje méně známou stránku této výjimečné umělkyně coby autorky či spoluautorky scénářů zásadních děl československé kinematografie. Obsahuje dosud nepublikované scénáře, které psala s Věrou Chytilovou, s Janem Němcem, i sama. Doprovodné materiály tvoří úplná filmografie a bibliografie autorky od Miloše Fikejze, vzpomínky synovce J. Krumbacha a výběr z rozhovorů uspořádaný Terezou Brdečkovou. Tvorbu Krumbachové pro film a televizi komplexně přibližují studie editora Jana Bernarda a Kristýny Vaňkové, vycházející ze studia pozůstalosti archivované a digitalizované společností are-events.org a také z archivů Barrandov Studio a. s. a České televize.

Součástí večera bude scénické čtení z nedokončeného scénáře Sedmikrásek II. Performerky Barbora Purmová a Daniela Grohová s Petrem Jediným Novotným sestavily jeho vlastní verzi, přičemž vycházely z textů E. Krumbachové a V. Chytilové a z úpravy pro divadelní uvedení od Jana Bernarda.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Čtení
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Jáchym Topol

    Jáchym Topol: Udržuj svou ledničku plnou

    Desítky písňových textů Jáchyma Topola z let 1979 až 2020 dosud nebyly edičně zpracovány a souhrnně vydány. Náročného edičního úkolu se ujal Petr Ferenc, který shromáždil všechny Topolovy písňové texty, roztřídil je, sestavil, okomentoval a doplnil úplnou diskografií.

  • Diskuse
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Jáchym Topol, Tomáš Etzler

    Tváří v tvář současné Číně

    Kniha Novinářem v Číně přináší pronikavý vhled do čínské reality, ukazuje ji v syrových barvách osobních zážitků jako ambiciózní mocnost, jež si nárokuje životy svých občanů. Debatu pořádá Knihovna Václava Havla ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad. S Tomášem Etzlerem hovoří Jáchym Topol.

  • Čtení
    Praha – Knihovna Václava Havla
    Zofia Bałdyga, Markéta Hejná, Marie Iljašenko, Jiří Macháček, Małgorzata Lebda, Nina Medvedová, Selma Skenderović, Alena Šamonilová, Suzana Tratniková, István Vörös, Lenka Kuhar Daňhelová, Peter Kuhar

    Festival Stranou – evropští básníci naživo

    Mluvím tvou řečí – tradiční čtení českých i zahraničních básníků v rámci 14. ročníku festivalu Stranou – evropští básníci naživo 2021.