Čtení, Diskuse
Olomouc – Vědecká knihovna Olomouc
Marek Toman

Černín vypravuje

Autorské čtení, archivní materiály, diskuse.

Jan Masaryk a Reinhard Heydrich, to jsou dvě hlavní postavy originálního románu Chvála oportunismu (Torst, 2016). Spojuje je vypravěč příběhu, jímž není nikdo jiný než Černínský palác. Tento svérázný hrdina se pokouší vyřešit záhadu Masarykovy smrti a přitom komentuje klíčové události českých dějin posledních tří staletí. Autor románu Marek Toman při svém vystoupení pracuje s unikátními fotografiemi a kopiemi dokumentů z archivu Ministerstva zahraničních věcí ČR a z archivu Pražského Hradu.

Marek Toman je spisovatel, publicista a diplomat. Jeho kniha Můj Golem (Argo, 2009) byla v roce 2010 nominována na cenu Magnesia Litera a získala zařazení mezi White Ravens – výjimečné knihy pro děti. Tomanův román Veliká novina o hrozném mordu Šimona Abelese (Argo, 2014) byl nedávno úspěšně vydán v Polsku.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Marek Toman

    básník a prozaik, autor knih pro dospělé i pro děti. Jeho poslední román s názvem Chvála oportunismu (Torst, 2016), jehož vypravěčem je Černínský palác, byl oceněn Českým literárním fondem. Nejnovější kniha ...
    Profil

Souvisí