Čtení, Diskuse
Praha – Goethe Institut

Terra litera: nový pořad o aktuálním dění v německé literatuře

Co se aktuálně děje na německé literární scéně? Co si myslí současní němečtí autoři a jakými tématy se zabývají? Goethe-Institut uvádí novou literární řadu Terra litera. První pořad, jehož hostem bude výrazný německý dramatik Akın Emanuel Şipal, se v online prostředí platformy Zoom uskuteční 8. dubna od 19:00.

„Nová literární řada si všímá mladých německých autorů a autorek, kteří se neuzavírají před světem. Zajímá nás přitom nejen jejich literární tvorba, ale i jejich občanské postoje, které ji ovlivňují,“ komentuje Monika Loderová z Goethe-Institutu.

Hostem prvního dílu Terry litery bude ve čtvrtek 8. dubna německý dramatik, režisér a herec Akın Emanuel Şipal (*1991). O jeho tvorbě, o trendech v současné německé dramatice, o hledání stop turecké rodiny ve střední Evropě a o vizi Evropy s ním bude diskutovat dramaturgyně a překladatelka Viktorie Knotková.

Setkání s nastupující generací německých autorů a autorek nabídne Goethe-Institut každý druhý měsíc, a to v německém jazyce s českým tlumočením.

Podrobnější informace naleznete na tomto odkazu.

(Akce se odehraje v online prostředí, kam se lze dostat přes odkaz výše.)

Foto: německý dramatik Akın Emanuel Şipal; © Katja Strempel

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí