Přednáška
Ostrava – Galerie města Ostravy PLATO
Monika Mitášová

O architektuře

Přednáška o interpretaci architektury.

Přednášky, diskuzi i autorské čtení má v říjnu na programu Galerie města Ostravy PLATO. Ve středu 5. října bude Monika Mitášová přednášet o různých způsobech interpretace současné architektury.

„Mám radost z toho, že pozvání k přednáškám přijali Monika Mitášová, mimořádně erudovaná teoretička architektury, a Oldřich Král, velká osobnost české sinologie a intelektuálního života. Témata, jimiž žije region, nám pomohou zasadit do nových souvislostí a vidět v širší perspektivě. A samozřejmě mě těší, že jsme mohli pozváním Oldřicha Krále splnit přání Markétě Vaňkové, jejíž výstava Pravděpodobně na poli bude nejen impulsem, ale také rámcem jeho vystoupení,“ řekl Marek Pokorný, umělecký manažer Galerie města Ostravy PLATO.

Monika Mitášová se zabývá dějinami i současností v teoriích architektury. Přednášela na řadě slovenských i českých vysokých škol, působila v Centru pro teoretická studia UK a AV ČR a v letech 2002, 2008 a 2016 byla kurátorkou výstavy v pavilonu České a Slovenské republiky na Bienále architektury v Benátkách. Na benátské bienále se vrátí i ve své přednášce, když se bude zabývat interpretací budovy Slovenské národní galerie od Vladimíra Dedečka.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.