Čtení, Festival
Ostrava – Dolní oblast Vítkovice
Eva Gargašová, Kamila Teslíková, Lukáš Hejlík

Celé Česko čte dětem

Čtení dětem je neokázalým projevem lásky, kterou každý z nás potřebuje a po které prahne

Předčítání je součástí správné výchovy, je posilou a protikladem vůči dnešnímu instantnímu světu, kde lidem často chybějí záchytné body, chybí jim pocit sounáležitosti, pevná půda pod nohama. Čtení dětem je neokázalým projevem lásky, kterou každý z nás potřebuje a po které prahne. Projekt vznikl proto, aby si společnost uvědomila, že pravidelné předčítání má pro emocionální vývoj dítěte a formování jeho návyku číst si v dospělosti obrovský význam. Proto projekt provází heslo – Čtěme dětem 20 minut denně! Každý den!

Šestý ročník tradičního týdne oslav literatury a společného čtení, letos pod názvem Týden čtení dětem s Déčkem, od 1. do 7. června nabídne desítky pozoruhodných akcí. Ve městech a obcích po celé republice se bude předčítat, vyprávět, tvořit, hrát a sdílet, mnohdy se zapojením známých osobností ze světa kultury, umění a sportu.

Inaugurace Týdne čtení dětem

Rádi bychom Vás tímto pozvali na slavnostní inauguraci Týdne čtení dětem s Déčkem. Poprvé se odehraje 
v areálu ostravské Dolní oblasti Vítkovic v sále Divadla vědy ve Světě techniky – 30. května v 9:00 pro děti z 1. stupně a v 11:00 pro děti z 2. stupně ZŠ. Zahajovacím ceremoniálem provede Lukáš Hejlík, mezi hosty bude zpěvák Albert Černý ze skupiny Lake Malawi, spisovatelka Kamila Teslíková, animátorka Eva Gargašová a herci souboru scénického čtení LiStOVáNí.


Více informací na najdete na adrese 2media.cz/cs/cele-cesko-cte-detem.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí