Festival
Praha – Kino Aero

Trezor Film Fest v Kině Aero

První ročník jednodenního Festivalu trezorových filmů.

V době od konce 40. do konce 60. let 20. století byly natočeny filmy často oceňované nejen v domácím prostředí, ale i v zahraničí. ČSSR se z hlediska filmového průmyslu řadila mezi respektované a vyspělé země. V souvislosti s kritikou komunistického režimu byly však některé filmy režimem záměrně zatracovány a mnoho z nich nakonec skončilo v proslulých filmových trezorech.

říká Jan, jeden ze studentů oboru Arts Management na VŠE, kteří v rámci předmětu Animace kulturního dědictví pořádají Trezor Film Fest.

První ročník otevře proslulý film film Žert, natočený podle stejnojmenného románu Milana Kundery. Následovat bude Intimní osvětlení z roku 1965, dále se představí Ucho. Festival uzavře kultovní Spalovač mrtvol s legendárním Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Každý z filmů bude uveden odborníkem na českou kinematografii.

Projekt by měl pomocí těchto čtyř zakázaných filmových děl a úvodních slov před nimi vzbudit zájem diváka o témata, která nebyla minulému režimu po chuti a která jsou tak zajímavá a umělecky kvalitní, že je stojí za to znát i dnes. Studenti ve spolupráci s žižkovským kinem Aero tak dají možnost divánkům shlédnout kompletně zrestaurované snímky na velkém plátně. Filmy Intimní osvětlení a Spalovač mrtvol budou mít anglické titulky.

Vstupenky je možné zakoupit k jednotlivým filmům nebo jako permanentka na celý festival. K dostání na pokladně nebo na webových stránkách Kina Aero.

Dění okolo festivalu lze dále sledovat na facebookových stránkách nebo samotnou FB akci.

Lístky je možné zakoupit ZDE.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.