Ve čtvrtek 7. listopadu vystoupí Martin Krafl, programový koordinátor hostování České republiky na Lipském knižním veletrhu 2019 a Českého roku kultury v německy mluvících zemích, společně s Tomášem Kubíčkem, ředitelem Moravské zemské knihovny v Brně – tématem bude hostování České republiky na Lipském knižním veletrhu, Český rok kultury a další plány na německojazyčném trhu. Tentýž den se představí dva spisovatelé: Marek Toman s Velikou novinou o hrozném mordu Šimona Abelese (Die große Neuigkeit vom schrecklichen Mord an Šimon Abeles, překlad Raija Hauck) a Michal Ajvaz s Návratem starého varana (Die Rückkehr des alten Waran, překlad Veronika Siska).

V pátek 8. listopadu seznámí spisovatelka Iva Procházková publikum se svým kriminálním románem Muž na dně (Der Mann am Grund, překlad Mirko Kraetsch) a následující den se bude věnovat dětem v rámci interaktivního čtení z knihy Eliáš a babička z vajíčka (Elias und die Oma aus dem Ei, ilustrace Marion Goedelt).

V sobotu 9. listopadu poskytne Marek Toman originální pohled na starou židovskou legendu pod názvem Můj Golem (Der Prager Golem, překlad Julia Miesenböck).

Řadu českých vystoupení zakončí v neděli 10. listopadu Martin Vopěnka se svým románem Moje cesta do ztracena (Meine Reise ins Ungewisse, překlad Raija Hauck).

Letošní česká prezentace se koná ve spolupráci s Českým centrem Vídeň.

Bližší informace ZDE.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Marek Toman

    básník a prozaik, autor knih pro dospělé i pro děti. Jeho poslední román s názvem Chvála oportunismu (Torst, 2016), jehož vypravěčem je Černínský palác, byl oceněn Českým literárním fondem. Nejnovější kniha ...
    Profil
  • Martin Krafl

    Je vedoucím pověřeným řízením Českého literárního centra, sekce MZK. Pracoval jako programový koordinátor prezentace ČR jako hostující země na Lipském knižním veletrhu 2019 a Českého roku kultury v Lipsku (říjen ...
    Profil
  • Michal Ajvaz

    (1949), prozaik, esejista, filosof. Průkopník a zastánce magického realismu u nás. Vystudoval bohemistiku a estetiku na FF UK, po absolutoriu pracoval v dělnických profesích. Je autorem básnické sbírky Vražda v ...
    Profil

Souvisí

  • Právě vychází
    Michal Ajvaz

    Stínové divadlo

    Ráno táhly po nebi roztrhané mraky, a tak jsem oblohu neklidně pozoroval, bál jsem se, že se úplně zatáhne a představení se toho dne nebude konat. Naštěstí se ranní mraky rozplynuly a stejně jako předchozí den začalo před jedenáctou magické stínové divadlo.

    Beletrie – Próza
    Z čísla 17/2019
  • Karel Čapek
    Anketa s Václavem Kahudou, Christou Rothmeierovou, Irenou Douskovou, Istvánem Vörösem, Janem Němcem, Petrou Dvořákovou, Kristinem Kilsti, Petrem Pithartem, Markem Tomanem, Milanem Uhdem, Gregem S. Evansem, Jiřím Kratochvilem, Janem Sokolem, Markem Hejdukem, Pierre Pe’Erem Friedmannem, Umarem Azzamem, Rádi al-Namasi, Salmou Berdychovou, Eyadem Alaminem a Mansourou Ez Eldinovou

    Nejen kánon, ale i kanón!

    Ptá se Svatava Antošová

    K letošnímu 80. výročí úmrtí Karla Čapka jsme připravili anketu, ve které jsme se zeptali jak českých spisovatelů, dramatiků či veřejných intelektuálů, tak i několika zahraničních bohemistů, zda a nakolik podle nich rezonuje Čapkovo dílo i v současnosti.

    Rozhovory – Anketa
    Z čísla 20/2018
  • Za hustě zamřížovaným oknem visí černé, bezedné oko. Snadno prohlédne dovnitř. Zírá na vězně a staví ho přímo do svého středu.

    Beletrie – Próza
    revue Ravt 9/2018