Čtení, Křest
Praha – Skautský institut v Rybárně
Anna Luňáková, Bety Suchanová

Křest knihy: Atlas babiček

Atlas babiček je knižní novinka pro mladé čtenáře a čtenářky (od 9 let). Nakladatelsví Viriditas, Skautský Institut v Rybárně a autorky knihy Anna Luňáková a Bety Suchanová zvou děti i dospělé na workshop Moje hrdinka, při kterém účastníci a účastnice fotoprocesem v temné komoře zvěční vlastní kresbu. Na to naváže vernisáž výstavy ilustrací knihy a její samotné uvedení. Program je vhodný pro děti i pro dospělé.

O KNIZE

Kolik babiček potřebujeme, aby byly stvořeny dějiny?

Tonička je normální holka. Teda… skoro. Když dostane k prvním kulatým narozeninám úplně obyčejné klubko, neobyčejně se jí změní život. Magie ji obklopuje na každém kroku. Vydává se na kouzelné putování napříč časem a prostorem: od starověké Mezopotámie přes Paříž až po Čínu. Objevujte s Toničkou tajemství babiček! Setkáte se s významnými i skoro zapomenutými hrdinkami světových dějin a společně s Toničkou rozpletete červenou nit rodokmenu.

A co vy, znáte všechny svoje babičky?

Kniha je vhodná pro děti od 9 let.

 

O AUTORKÁCH

Anna Luňáková (*1993) studovala filosofii na FF UK a divadlo na DAMU, v současnosti je doktorandkou a věnuje se francouzsky psané literatuře. Zatím publikovala tři knihy: román Tři! (Dauphin, 2020), básnickou skladbu Jen ztratím jméno (Malvern, 2020), překlad André Gorze Dopis pro D. (Malvern, 2021). Je editorkou sborníku Pandezie (revue Prostor, 2021). Pracuje jako svobodná umělkyně.

Bety Suchanová (*1993) vystudovala animovaný film v Plzni na FDULS a pak také v Praze na FAMU, kterou zakončila animovaným filmem Sociální krychle. Po škole natočila s Norou Štrbovou úspěšný animovaný videoklip Tíseň pro kapelu P/\ST. Momentálně se věnuje především ilustraci a grafice. Její obrázky můžete vídat například v kulturním čtrnáctideníku A2 nebo na webu ČT Art, kde pravidelně publikuje komiksové stripy o Arturovi. Naposledy vystavovala v březnu tohoto roku v SI v Rybárně na společné výstavě linorytových tisků s Luisem Cerdasem Jaubertem.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Anna Luňáková

    (1993) je básnířka, prozaička a divadelní performerka. Studovala filosofii na FF UK v Praze a autorské divadlo na DAMU, v současné době je doktorandkou a věnuje se francouzsky psané literatuře. Zatím publikovala dvě knihy, román ...
    Profil

Souvisí

  • Nad knihou
    Erazim KohákOheň a hvězdy

    O naději lidství

    Reflektuje Anna Luňáková

    Lidství pro Koháka ještě obsahuje naději. Máme schopnost – alespoň dle něj – utěšovat bolest. Být součástí nejen běhu, ale i věčnosti.

    Recenze a reflexe – Recenze
    Z čísla 6/2022
  • 02_rozhovor
    Rozhovor s Annou Luňákovou

    Poezie vytváří červí díru pro myšlenku

    Ptají se Adam Borzič a Svatava Antošová

    Poezie umožňuje vytvořit něco jako červí díru pro myšlenku – umožňuje nechat ji proklouznout do kontextu, ve kterém zasvítí prudčeji a rychleji.

    Rozhovory – Rozhovor
    Z čísla 8/2021
  • Nad knihou
    Theodor W. AdornoProtokoly snů

    Zapisovat pavoučí vlákna

    Reflektuje Anna Luňáková

    Když srovnám své sny s těmi Adornovými, vidím, že jeho oficiálně nekorigované zápisy jsou podivuhodně přesné a střízlivé. Když bere do ruky pero, jeho psaním zkušená ruka nebloudí nazdařbůh – na rozdíl od mých, často krajně nečitelných poznámek.

    Recenze a reflexe – Recenze
    Z čísla 7/2021
  • Charles Baudelaire
    Anketa s Janem Škrobem, Janou Orlovou, Ondřejem Maclem, Bernardetou Babákovou, Klárou Goldstein, Janem Spěváčkem, Annou Luňákovou a Matějem Senftem

    Vždyť z čeho jiného tryská poezie?

    Ptá se Milan Ohnisko

    Dnes by mě asi nenapadlo se k Baudelairovi jako k básnickému vzoru hlásit, ale je skoro jisté, že bez jeho zásadního vlivu ve správný čas bych psal jinak. – Jan Škrob

    Rozhovory – Anketa
    Z čísla 7/2021