Diskuse
Praha – Kampus Hybernská
Jan Bělíček

HYB4 Čítárna: V chapadlech murmuru: Debata o současné literatuře

23. listopadu proběhne v Kampusu Hybernská diskuzní večer na téma současné literatury s Janem Bělíčkem, autorem literárního podcastu V chapadlech murmuru, z něhož vychází i stejnojmenná kniha.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí

  • Jana Bělíčka v článku „Prozaik Stančík a Dva tisíce ponížených uprchlíků“ na serveru a2larm.cz pobouřil rozhovor s Petrem Stančíkem, který vyšel v předposledním Tvaru (11/2015). Zvláště jej pobouřily autorovy poznámky na adresu uprchlíků, muslimů – a také fakt, že autora od mládí vzrušují černošky. Adam Borzič reaguje.

    Drobná publicistika – Glosa
    1. 6. 2015
  • Čtení, Diskuse
    Praha – Kampus Hybernská
    Jakub Pavlovský, Mia Žureková

    HYB4 Čítárna: Slovenský literární večer – Mia Žureková

    Slovenský institut a Book’s Calling Club pokračuje v celoročním cyklu prezentace současné původní slovenské literární tvorby. Hostem šestého večera bude Mia Žureková, novinářka a autorka novely Tá bolesť ťa prejde, v níž se formou deníkových záznamů věnuje bolestem přátelství. Moderuje Jakub Pavlovský.

  • Praha – Kampus Hybernská
    Tomáš Gavenčiak, Jan Kulveit, Jan Romportl

    HYB4 Čítárna: Debata o knize Nad propastí

    Nad propastí je nejnovějším přírůstkem do edice Crossover, která vychází v nakladatelství Argo. Oxfordský výzkumník Toby Ord v této knize vysvětluje, jakým existenčním rizikům lidstvo čelí a proč je jejich zmírnění jednou z nejdůležitějších morálních otázek naší doby. Jedná se o vědecké pojednání, v němž se empatie snoubí s racionalitou. V Čítárně Kampusu Hybernská proběhne debata o knize s českými odborníky, kteří se existenčními riziky zabývají, pracují v oblasti jejich mitigace nebo o nich zvyšují povědomí.