Vyhlášení
Praha – Senát PČR
Jiřina Šiklová, Marie Vodičková, Vladimír Karfík

Cena Maxe Broda 2016

Studentská literární soutěž Cena Maxe Broda 2016 bude mít vítěze v pondělí 6. června 2016 ve 14.00.

22. ročník studentské literární soutěže o nejlepší esej Cena Maxe Broda završí slavnostní vyhlášení a ocenění vítězů, které se bude konat v pondělí 6. června 2016 ve 14 hodin v Rytířském sále Valdštejnského paláce, sídle Senátu Parlamentu České republiky.

Vítězové vzešli z celkem pětašedesáti účastníků, mladých talentovaných autorů a autorek ve věku od 15 do 20 let, kteří psali esej na jedno ze tří daných témat. Byla to:
– Esej o povídce Franze Kafky Ortel
– Můj kandidát na prezidenta. Esej o prezidentství
– Krize evropských hodnot? Humanita ve světle současného

Texty hodnotila porota ve složení: socioložka a spisovatelka Jiřina Šiklová, nakladatelská redaktorka Marie Vodičková, literární badatel a kritik Vladimír Karfík, redaktor a překladatel Petr Matoušek, S a spisovatel Marek Šindelka.

Cenu Maxe Broda pořádá Společnost Franze Kafky se záměrem podpořit a vést mladé lidi k samostatnému uvažování, k hlubšímu zamyšlení nad aktuálními společenskými a kulturními jevy a k pěstování dovednosti přesného a kultivovaného písemného vyjádření vlastního názoru.

Na slavnostním ceremoniálu ve Valdštejnském paláci účastníci soutěže dostanou knižní dárky z produkce Nakladatelství Franze Kafky a vítězové si odnesou finanční odměnu (podle umístění 6 000, 3 500 a 2 000 Kč). Mezi hosty pořadu, kteří promluví ke studentům, budou Jiřina Šiklová, Vladimír Karfík, Šimon Pánek a další.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí