Čtení
Praha – Dům čtení
Radka Denemarková

Čtení pražských autorů

Hlavou proti zdi. Tělem pod kopyta koní. Jak mnoho se skrývá v rutině a rituálu.

První patronkou Domu čtení na rok 2011 byla prozaička Radka Denemarková, která v minulém vydala velmi ceněný román Příspěvek k dějinám radosti. Radka Denemarková vydala například romány Peníze od Hitlera, ty byly i zdramatizovány, Kobold. Přebytky něhy. Přebytky lidí, a dále je autorkou divadelní hry Spací vady. Její texty jsou hojně překládány do cizích jazyků a autorka je nositelkou mnoha významných literárních ocenění, ať už je to cena Magnesia Litera či zahraničních cen, například Cena německých literárních kritiků Usedomská literární cena a další.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Radka Denemarková

    (1968), spisovatelka, literární historička, scenáristka, překladatelka, dramaturgyně. Vystudovala FF UK (germanistika a bohemistika). Působila jako vědecká pracovnice Ústavu pro českou literaturu Akademie věd ČR, též jako lektorka a dramaturgyně v ...
    Profil

Souvisí

  • Takto nazvané čtyřhodinové pásmo v režii Asociace spisovatelů a časopisu Tvar tvořilo doprovodný program letošního knižního jarmarku malých nakladatelů KNIHEX 06, který se konal v Praze na ostrově Štvanice 19. června. Součástí pásma byla přednáška o protektorátní poezii, moderovaná debata na téma „fašismus versus demokracie“, hudební vystoupení, autorská čtení a performance. Ke třem stěžejním bodům programu – přednášce, debatě a performanci – se vracíme v následující reportáži.

    Reportáže – Literární život
    Z čísla 14/2016