Čtení, Koncert
Olomouc – Kratochvíle
Mojmír Vrba, Petr Pustoryj alias Palarčík, Sibérija, Stanislav Denk

Tiché úterý

V pořadí již IV. večer autorského čtení a hudby.

Mojmír Vrba (1962), pracuje jako štukatér a vydal sbírky básní Výlet (Votobia, 1993) a Zatloukat hřebíky do vody (neprodejná příloha časopisu Psí víno, 2008). I když se to neví, patří k našim předním minimalistům.

Petr Pustoryj (1963), vl. jm. Petr Palarčík je knižní grafik, výtvarník, fotograf a básník. Publikoval v časopisech Psí víno, Těžkoříct, Host, Dotyky, Salon Práva, Lžička v šuplíku, Herberk. Vydal sbírku textů Den a noc. Je zastoupen v antologii Vertikální nostalgie a ve sborníku Um pakultury 2014. V šuplíku zůstává sbírka Toulky loutky, básně hospodské, věnované a jiné.

Stanislav Denk (1962), učitel na vesnické základní škole. Verše publikoval v časopisech Psí víno a Landek a v bulletinu Týnecké listy. Akustické realizace básní předvedl na řadě míst, nejdále ve Walesu. Po řadě samizdatových sbírek vydal knihy Kámen mlýna, Obruče vzduchu a Hrana ohně.

Sibérija znamená hanácky zima. Kdysi dávno existoval Brixbar band, v roce 2000 vzniká v Rýmařově kapela Sibérija – netuctový, instrumentální art-rock, prvky propracované, hloubavé až zádumčivé melodie na pomezí jazzu, alternativního rocku, folku a post rocku pro náročné posluchače. Na Malé alternativě v roce 2010 získala Sibérija současně cenu poroty i cenu diváků.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.

Souvisí