Novinky a to nejzajímavější z knižní produkce představí nakladatelé všech žánrů z celé České republiky na 7. Ostravském knižním veletrhu, který se bude konat na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program, zahrnující autorská čtení a  autogramiády. Literaturu budou reprezentovat Vratislav Maňák, Marek Pietoň, Lydie Romanská, Radana Šatánková, Markéta Hejkalová, Jana Hochmannová, Jana Richterová, Radim Uzel, Miroslav Sehnal, Miroslav Stoniš a další.

I letos bude jedním z doprovodných programů veletrhu koncert Básníkům české země, na kterém bude písničkář Jarek Nohavica zpívat a přednášet své oblíbené básníky. Koncert se uskuteční v sobotu 4. března v 19 hodin v klubu Heligonka v Ostrav (vstup do Heligonky je od 15 let).

Jarek Nohavica je pravidelným návštěvníkem Ostravského knižního veletrhu a koncert velkoryse věnuje jeho vystavovatelům a návštěvníkům. Vystavovatelé získají vstupenky zdarma, návštěvníci si je mohou koupit v první den veletrhu, tj. v pátek 3. března od 12 hodin na infocentru za 500 Kč. Nárok na vstupenku mají jen ti návštěvníci, kteří si u kteréhokoli veletržního stánku koupí aspoň jednu knihu.

V rámci doprovodného programu bude vyhodnocena soutěž O nejhezčí básničku na téma „Zdál se mi sen“. Záštitu nad soutěží a celou výstavou převzal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarczny.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Markéta Hejkalová

    (nar. 1960) spisovatelka a překladatelka finské literatury. Pracovala jako konzulka na českém velvyslanectví v Helsinkách a byla členkou světového výboru PEN klubu. Žije v Havlíčkově Brodě, pořádá Podzimní knižní veletrh. ...
    Profil
  • Vratislav Maňák

    (1988)   je spisovatel a novinář. Pracuje v České televizi, na Fakultě sociálních věd UK vede kurzy tvůrčího psaní a studuje doktorát. Je autorem povídkové sbírky Šaty z igelitu (Host, 2011; Cena Jiřího Ortena ...
    Profil

Souvisí