Čtení
Příchovice u Kořenova – Římsko-katolická fara Kořenov
Karel Beneš, Petr Maděra, Petr Pazdera Payne, Radana Šatánková, Roman Szpuk, Svatava Antošová

Příchovice 2016

33. ročník otevřeného tvůrčího setkání autorů sdružených kolem literární Skupiny XXVI.

Přijet lze už během pátku, hlavní program je však plánován na sobotu večer od 19.00, kdy každý, kdo dorazí, může představit svou tvorbu. Slovo doprovodí hudebníci, na stěnách společenského sálu či na dřevěných stolech je možnost instalovat improvizovanou výstavku.

Příchovice se nacházejí na pomezí Krkonoš a Jizerských hor, zhruba 4 km nad Tanvaldem, či 2 km nad Kořenovem – motorestem, který leží na silnici z Desné do Harrachova. Autobusy tím směrem jezdí z Prahy – Černý Most, směr Tanvald, Harrachov. Noclehy ve vlastních spacácích i základní stravování zajištěno.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Petr Pazdera Payne

    (1960) prozaik, esejista, autor tzv. dramoletů. Za knihu povídek Předběžná ohledání (2014) byl nominován na Magnesii Literu. Zastoupen v řadě antologií, též autor několika teologicky temperovaných textů, např. Maskovaná milost (2009), ...
    Profil
  • Roman Szpuk

    Narodil se 4. 9.1960 v Teplicích. Žije na Šumavě v Rejštejně. Píše básně, haiku a lyrickou prózu. Kreslí, nejčastěji uhlem. Fotí camerou obscurou.
    Profil
  • Svatava Antošová

    (3. 6. 1957, Teplice) básnířka, prozaička a publicistka. Knižně vydala básnické sbírky Říkají mi poezie (Mladá fronta, 1987), Ta ženská musí být opilá (Československý spisovatel, 1990), Dvakrát pro přátele (Spolek českých ...
    Profil

Souvisí

  • Jaké akce najdeme v pozvánkovém servisu na měsíc listopad, respektive na jeho první dvě dekády? Jejich škála je opět pestrá – od vernisáže přes konferenci, přednášku a visegrádské setkání až po autorská čtení, zahájení dvoutýdenního festivalu poezie a představení nové knihy. Ve snaze pokrýt toto rozpětí bych vás ráda upozornila na tři následující akce.

    Reportáže – Literární zítřky
    31. 10. 2016
  • Na přelomu října a listopadu dominují literárním akcím festivaly (Potulný dělník, Halasův Kunštát, Literární Františkovy Lázně) a uvedení celé plejády nových knih (Petr Stančík, Leszek Engelking, Oleh Kryštopa, Pavel Zdražil, Alexej Sevruk, Jakub Řehák, Inka Machulková, Petr Motýl a další). Jeden festival a dvě knihy si vám dovolím doporučit.

    Reportáže – Literární zítřky
    18. 10. 2016
  • Tento měsíc je bohatý na návštěvy básníků i prozaiků světových jmen – a nejen v souvislosti s Festivalem spisovatelů Praha (7.–18. října). Ve svých tipech se tedy zaměřím na ty autory, kteří by jinak mohli zůstat nepovšimnuti v jeho „propagačním“ stínu.

    Reportáže – Literární zítřky
    29. 9. 2016