Čtení
Ostrava – Dům umění Ostrava
Jonáš Hájek, Natálie Paterová

Literární čtvrtek v Domě umění: Natálie Paterová a Jonáš Hájek

Autorské čtení Natálie Paterové a Jonáše Hájka v Domě umění v Ostravě.

Srdečně zveme na autorské čtení Natálie Paterové a Jonáše Hájka v Domě umění v Ostravě ve čtvrtek 9. června 2016 od 18 hodin.

Natálie Paterová (*1991) vystudovala bohemistiku na Filozofické fakultě Univerzitě Palackého v Olomouci a v Praze. Poezii píše od útlého dětství, získala za ni ocenění v různých literárních soutěžích. V Protimluvu vydala básnickou prvotinu Uvnitř kosti duha (Ostrava 2012). Publikovala v řadě literárních periodik, např. ve Tvaru, Hostu, Protimluvu aj. V loňském čísle revue Protimluv 1-2/2015 zveřejnila cyklus existenciálně laděných básní nazvaný Odlet sýkorek.

Jonáš Hájek (* 1984) je nejen básníkem, ale i hudebníkem – vystudoval hudební vědu na FF UK a hraje na violoncello. Je redaktorem v hudebním nakladatelství a vedle poezie publikuje také muzikologické studie. Za svou básnickou prvotinu Suť získal Cenu Jiřího Ortena pro rok 2007 a byl nominován na cenu Magnesia Litera (Objev roku). K vydání připravil almanach básní mladých evangelických básníků Hrst a dvě knihy Stanislava Vávry, posledního žijícího člena surrealistické skupiny Libeňští psychici. V roce 2013 vydal třetí básnickou sbírku nazvanou prostě Básně 3. V revue Protimluv 1-2/2014 zveřejnil ve svém překladu básně Maschi Kaléko (Sešit s lyrickým těsnopisem), autorky, která se řadí v současné době k nejpopulárnějším německým básnířkám 20. století.

Zobrazit mapu
Chviličku.
Načítá se.
Chviličku.
Načítá se.
  • Jonáš Hájek

    (1984), básník a překladatel, muzikolog, redaktor v hudebním nakladatelství. Literární reflexe otiskuje nejčastěji v časopisech Souvislosti a Tvar. Doposud publikoval tři básnické sbírky: Suť (Fra, 2007, Cena Jiřího Ortena), Vlastivěda ...
    Profil
  • Natálie Paterová

    narozena v malém městě na českopolských hranicích. Je bohemistka a pesimistka. Má ráda poezii Emily Dickinson a oranžovou barvu, to druhé je prý příznakem pomatení mysli. Říká věci narovinu, a ...
    Profil

Souvisí